Een teambuilding training over leiderschap, samenwerken en factoren die bepalend zijn voor het kunnen behalen van successen, waarin paarden en marathonwagens een belangrijke rol spelen.

Er zijn nogal wat overeenkomsten aan te geven tussen de omgang met paarden en de omgang tussen mensen onderling, ongeacht of dit nu een hiërarchische verhouding is of als collega’s onderling. Eerlijkheid, betrouwbaarheid en oprechte betrokkenheid; het zijn de bouwstenen om als team succesvol te kunnen zijn.


Door de deskundige begeleiding bent u verzekerd van een dag, waarin u veel leert over de omgang tussen mens en paard. Door de vele overeenkomsten en metaforen wordt u een spiegel voorgehouden over de mogelijke manieren waarop we als mensen met elkaar zouden kunnen samenwerken.
Daarnaast levert het zelf kunnen besturen van een paard met een marathonwagen u een bijzondere ervaring op, waar nog lang aan teruggedacht zal worden.

Een regelmatig gestelde vraag:
"Ik ben bang voor paarden, kan ik wel meedoen?"
Geen probleem! We hebben regelmatig te maken met mensen die het best spannend of eng vinden. Onze ervaring is dat vrijwel iedereen kiest om het mennen tóch te proberen, wat steevast leidt tot zeer enthousiaste reacties. Mocht het zelf mennen u toch een stapje te ver gaan, dan zijn er diverse andere taken die verricht moeten worden, zoals het achterop de marathonwagen staan om uw teamgenoten te coachen of het jureren tijdens de wedstrijd. Kortom: u zult zich zeker niet vervelen.
U wordt als nieuwbakken menner uiteraard niet aan uw lot overgelaten. Tijdens het rijden zit er altijd een ervaren koetsier naast u, die direct ingrijpt zodra dat nodig is. De veiligheid voor u, maar ook voor onze dieren, staat altijd voorop.Elke training die wij verzorgen is maatwerk en wordt afgestemd op uw situatie, waarbij
"Leuke dingen doen met leuke mensen"
voor ons een van de uitgangspunten is.
Dit staat echter geheel los van het feit dat er binnen een groep toch regelmatig harde noten gekraakt moeten worden om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen, zodat iedereen weer bereid is daadwerkelijk voor het gezamenlijke doel te gaan!

Het coachen van teams is ons vak en onze passie, net als de omgang met paarden en het pieken tijdens wedstrijden. Al deze facetten gecombineerd vormen de teambuilding training:

"De leidsels zelf in handen nemen"